Yeni Adres

Yeni Sitemiz www.gezginimgezgin.com Adresine Taşındık.

Birazdan Güncel Sitemize Yönlendirileceksiniz.

26.01.2017

Gezginlerin 2016 Rotası, Nereleri Gezdik





2016 yılında sekiz gezgin birlikte ve ayrı ayrı rotamız ve gezdiğimiz ülkeleri  harita ile birlikte anlatmak isterim. Uzakdoğu, Orta Asya, Ortadoğu, Baltık ülkeleri, Amerika, Avrupa ve Akdeniz'i de kapsayan rengarenk harita bizim bir yılda katettiğimiz yol.  


Altta yer alan harita sadece benim bir yılda gezdiğim ülkeleri gösteriyor. Önce kendi gezilerimi anlatmakla başlayayım. 


2016 yılının Ocak ayında Esin ile birlikte iki kişi Uzakdoğu gezisi planladık. Gezi öncesi uzun çok detaylı bir program hazırladık. İlk planlamamızda Tayland, Myanmar, Laos, Kamboçya ve Vietnam için bir ay ayırdık. Daha sonra vize zorlukları ve  zaman açısından Laos'u programdan çıkarttık. Dört ülkeyi detaylı gezmek üzere yola çıktık. Ancak hiç istemeden planlanan  ve gerçekleşen farklı oldu. Tayland, Myanmar gezimiz harika geçti. Kamboçya'da ilk durağımız Siem Reap şehrinde dünya harikası Angkor Wat tapınaklarını gezdik. Kamboçya'da son durağımız Phnom Pehn de Esin'in çantası çalındı. Tüm parası, pasaportu çalınınca yapacak bir şey  kalmadı ve Vietnam gezisi başka bir kışa kaldı. Uzakdoğu gezimizin 20.günü ülkemize geri döndük. Tabi acı ama çok ciddi bir deneyim oldu bizim için. 

İkinci gezim baharda İtalya keyfi. Milano, Floransa, Dünya'nın en önemli Rönesans Müzesi Uffizi Müzesi, Torino ve Como Gölü

Mayıs ayında yakın, kolay ulaşılan yemyeşil Midilli adası.

Temmuz ayinda  rüya gibi bir gezi Gemi ile Norveç Fiyortları.

Kasım ayı Orta Asya'nın en güzel ülkesi Özbekistan gezisi. Buram buram tarih, kültür; Semerkant, Buhara, Taşkent ve Khiva. Kısaca 2016 yılında Uzakdoğu'da başlayan rotam, yıl sonunda Orta Asya ile bitti.


Gelelim diğer gezginlerin rotalarına, Ayşe ve Gülten'de baharda İtalya ile başladılar. Vatikan, Roma, Floransa, Siena, Lucca, Pisa'yı doya doya gezdiler. Yaz başında Ayşe İspanya ve Endülüs'e rotasını çevirirken, Gülten Kuzey'in güzel ülkesi Norveç turu yaptı. Ayşe ve Gülten Berlin'le başlayan, Hamburg, Leipzig ve Potsdam'ı dahil ettikleri uzun bir Almanya gezisi ile yılı tamamladılar.

Esin nerede ise hiç oturmadı. Uzakdoğu'da birlikte çıktığımız geziden sonra, baharda Malta Adası, yaz başı Baltık Ülkeleri Norveç, İsveç, Finlandıya'nın yanısıra Letonya ve Litvanya'yı da ziyaret etti. Bu arada Yunan Adası Sakız Adasını da ihmal etmedi. Sonbahar'da Almanya Köln ile yılı bitirdi.

Neriman daha çok Ortadoğu'ya öncelik veriyor. Bu yıl Lübnan ile başladı. İran'ın güneyini daha önce görmüştü. Çok etkilendiği bu ülkeyi tamamen gezmek için  sonbaharda özel olarak Kuzey İran gezisi yaptı

Hürol'un bu yılı Akdeniz ülkelerine ayrılmış gibiydi. Baharda önce Sicilya adasını adım adım gezdi, sonra Bologna ve San Marino gezileri ile devam etti. Yazı Barselona'da karşıladı, Sonbahar gezisi ise Belgrad oldu.

Turgay baharda Kiev ile başladı, yazın Amerika'ya uzun bir yolculuk yaptı ve sonbaharda Londra'da idi.

Gezginlerin 2016 gezilerinin bu kadar geniş coğrafyayı kapladığını görünce 2017 rotasını merak ettiyseniz biraz ipuçu.

Gezginlerin 2017'nin altı aylık programları hazır, biletler cepte. Hatta bir gezgin  Ocak ayında ilk Ortadoğu gezisini yaptı bile. Üç gezgin Uzakdoğu için  Şubatta yola çıkmak üzereler.. Bir gezgin Kazakistan'ı programına aldı. Bir gezgin Azerbeycan ve Gürcistan hazırlığı yapıyor. Baharda Avrupa, Lizbon ve Endülüs'te programlandı. 

Görünen o ki bu yılda çok gezip, çok yazacağız.




Hiç yorum yok: